Kindcentrum de Kinkerbuurt

Akros en Kindcentrum de Kinkerbuurt bieden onderwijs en opvang onder één dak: basisschool, voorschool, BSO en de verlengde schooldag. In januari 2022 is Voorschool Kinkerbuurt geopend. BSO Kinkerbuurt opent in het schooljaar van 2022/2023. Ouders kunnen hun kind(eren) nu al inschrijven. De nieuwe website van Kindcentrum de Kinkerbuurt zal in de loop van 2022 online komen.

Op Kindcentrum de Kinkerbuurt kent iedereen elkaar en wordt ieder kind, ouder en medewerker gezien en gehoord. Samen hebben we het doel om te bouwen aan een omgeving waarin ieder kind zichzelf kan zijn, kan groeien op eigen tempo en zo bij te dragen aan diversiteit, vreedzaamheid en betrokkenheid in de samenleving.

De intensieve samenwerking tussen onderwijs en opvang zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving waarin kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers wisselen samen informatie uit, waardoor er goed naar de behoeften en interesses van kinderen gekeken kan worden.

Diversiteit en vreedzaamheid

Kindcentrum de Kinkerbuurt is er voor kinderen van 2 tot en met 13 jaar. Kindcentrum de Kinkerbuurt biedt opvang, onderwijs en ontspanning door professionals die werken vanuit één zienswijze en een aanpak in een doorgaande pedagogische lijn. Het team zorgt ervoor dat kinderen in een veilige en stimulerende omgeving hun talenten ontdekken en ontplooien. Bij Kindcentrum de Kinkerbuurt kunnen kinderen in hun eigen tempo opgroeien en de wereld ontdekken, zodat zij optimaal zijn voorbereid op de volgende fase in hun leven. Op die manier bouwt Kindcentrum de Kinkerbuurt mee aan een Amsterdam waarin ieder kind volledig tot zijn recht komt en draagt bij aan diversiteit en vreedzaamheid in onze samenleving.

Locatie

Het schoolgebouw dateert uit de jaren ’80 en is in 2006 uitgebreid gerenoveerd van buiten en van binnen. De hoofdingang is aan het plein in de Borgerstraat. Het schoolgedeelte zit aan de rechterkant en aan de linkerkant zijn de ruimtes voor de voorschool, de BSO en de speelzaal.

Aanbod

Bekijk hier ons aanbod op Kindcentrum de Kinkerbuurt: