Voorschool Kinkerbuurt

Open dag: Op donderdag 4 juli 2024 organiseren we de Dag van de Voorschool. Je bent van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te nemen op onze voorschool! We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen.

Welkom bij Voorschool Kinkerbuurt! Bij voorschool Kinkerbuurt in Amsterdam West, De Baarsjes, bieden we peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is een fijne en veilige plek waar je kind samen met leeftijdsgenootjes kan spelen en leren.

Samen spelen en leren

Op de voorschool werken we met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Puk & Ko. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij het programma en de werkwijze van de basisschool. Aan de hand van thema’s en een goede samenwerking met de basisschool, bereiden we je kind voor op een goede start op de basisschool. Zo leert je kind praten en luisteren, vrienden maken en om te gaan met leeftijdsgenootjes. Dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk makkelijker!

Waarom Voorschool Kinkerbuurt

  • Samenwerking Kindcentrum De Kinkerbuurt: De voorschool is gevestigd in Kindcentrum de Kinkerbuurt en werkt nauw samen met het kindcentrum. Dit zorgt voor een vertrouwde omgeving voor kinderen en ouders.
  • Gevarieerd activiteitenaanbod: Spelend ontwikkelen en betrokkenheid zijn belangrijk. Het uitgangspunt is dat kinderen plezier hebben en zich prettig voelen. We werken met thema’s die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen zoals feest, winter, knuffels en de boerderij.
  • Verschillende speelhoeken: De ruimte van de voorschool is ruim en licht en heeft verschillende speelhoeken waar kinderen fijn kunnen spelen.
  • Veel buitenspelen: Op de ruimte buitenruimte kunnen de kinderen heerlijk spelen.
  • OuderApp: Dankzij onze app blijf jij op de hoogte van de mooie momenten op de voorschool.

Openingstijden en groepsindeling

Openingstijden
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 – 13.50 uur

Groepsindeling
Eén groep van 2 tot 4 jaar

Voorschool Kinkerbuurt

Borgerstraat 109
1053PE Amsterdam
06 – 25 15 35 86
vskinkerbuurt@akros-amsterdam.nl
LRK: 117462767
GGD inspectierapport