Voorschool Kinkerbuurt

  1. Home
  2. Voorschool Kinkerbuurt

Voorschool Kinkerbuurt in Amsterdam-West

Voorschool Kinkerbuurt is gevestigd in de locatie van de school. De ruimte is ruim en licht en heeft verschillende speelhoeken. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen in de verschillende speelhoeken. Ze knutselen, maken muziek, lezen samen prentenboeken en nog veel meer. De groep heeft vanuit het lokaal directe toegang naar de buitenruimte waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Op een groep zitten maximaal 16 kinderen met twee pedagogisch medewerkers, zodat er voldoende aandacht en begeleiding voor ieder kind is op zijn/haar niveau.

Kindvolgend werken

Op voorschool Kinkerbuurt wordt gewerkt met een kindvolgende methode, waarbij er wordt ingespeeld op de individuele signalen van kinderen. Kinderen volgen in grote lijnen dezelfde ontwikkelstadia, waarbij het tempo waarin die ontwikkeling verloopt per kind verschillend is. Dit betekent dat we uitgaan van waar het kind op dat moment is, wat het aangeeft dat het wil doen/leren en hoe we het kunnen stimuleren stapjes in de ontwikkeling te maken. De voorschool werkt nauw samen met de basisschool, die ook met een kindvolgend programma werkt, waardoor er een doorgaande leerlijn is.

Groepen en openingstijden

De voorschool heeft één groep. De ruimte is geschikt voor 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De voorschool is open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 13.50 uur.

Afspraak maken voor een rondleiding?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten je de binnen- en buitenruimtes zien, je maakt kennis met onze enthousiaste medewerkers en we vertellen je over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kan je ook direct inschrijven. Afspraak maken? Bel één van onze medewerkers op 06 – 25 15 35 86 of mail naar vs.kinkerbuurt@akros-amsterdam.nl.

Voorschool Kinkerbuurt

Borgerstraat 109
1053PE Amsterdam
Telefoon: 06 – 25 15 35 86
Email: vs.kinkerbuurt@akros-amsterdam.nl
LRK: 117462767

Menu