Voorschool Kinkerbuurt

Open dag: Op woensdag 18 oktober 2023 organiseren we de Dag van de Voorschool. Je bent van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te nemen op onze voorschool! We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen.

Voorschool Kinkerbuurt in Amsterdam-West

Kindcentrum de Kinkerbuurt

Op Kindcentrum de Kinkerbuurt komen onderwijs en opvang samen en wordt er gewerkt aan het vormen van een Integraal Kindcentrum (IKC) waar iedereen elkaar kent en waar ieder kind, ouder en medewerker gezien en gehoord wordt. Samen hebben we het doel om te bouwen aan een omgeving waarin ieder kind zichzelf kan zijn, kan groeien op eigen tempo en zo bij te dragen aan diversiteit, vreedzaamheid en betrokkenheid in de samenleving.

Locatie

Voorschool Kinkerbuurt is gevestigd in de locatie van de school. De ruimte is ruim en licht en heeft verschillende speelhoeken. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen in de verschillende speelhoeken. Ze knutselen, maken muziek, lezen samen prentenboeken en nog veel meer. De groep heeft vanuit het lokaal directe toegang naar de buitenruimte waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Op een groep zitten maximaal 16 kinderen met twee pedagogisch medewerkers, zodat er voldoende aandacht en begeleiding voor ieder kind is op zijn/haar niveau.

Educatieve methode Puk & Ko

Op voorschool Kinkerbuurt werken we met het educatieve programma Puk & Ko. De pop Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Het programma stimuleert de brede ontwikkeling van 0 tot 4 jarigen door actief spel. Het is een totaalprogramma voor baby’s, dreumesen en peuters en zeer geschikt voor het werken op kinderdagverblijven en voorscholen.

Spelend ontwikkelen en actieve betrokkenheid van de kinderen zijn belangrijk. Het uitgangspunt is dat kinderen plezier hebben en zich prettig voelen. Kinderen kunnen zoveel mogelijk zelf pakken wat ze nodig hebben. We werken met thema’s die voor de kinderen betekenisvol zijn, bijvoorbeeld feest, winter, Welkom!, dit ben ik, knuffels en de boerderij.

Groepen en openingstijden

Groep(en):  één groep
Open:         4 ochtenden van 5.20 uur
Dagen:       maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Tijden:        08.30 – 13.50 uur

Afspraak maken voor een rondleiding?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten je de binnen- en buitenruimtes zien, je maakt kennis met onze enthousiaste medewerkers en we vertellen je over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kan je ook direct inschrijven.

Voorschool Kinkerbuurt

Borgerstraat 109
1053PE Amsterdam
Telefoon: 06 – 25 15 35 86
Email: vskinkerbuurt@akros-amsterdam.nl
LRK: 117462767