BSO Kinkerbuurt

BSO Kinkerbuurt in Amsterdam-West

Akros en Kindcentrum de Kinkerbuurt openen 4 september 2023 een BSO voor kinderen van 4 tot 13 jaar in Kindcentrum de Kinkerbuurt. Op Kindcentrum de Kinkerbuurt komen onderwijs en opvang samen en wordt er gewerkt aan het vormen van een Integraal Kindcentrum (IKC) waar iedereen elkaar kent en waar ieder kind, ouder en medewerker gezien en gehoord wordt. Samen hebben we het doel om te bouwen aan een omgeving waarin ieder kind zichzelf kan zijn, kan groeien op eigen tempo en zo bij te dragen aan diversiteit, vreedzaamheid en betrokkenheid in de samenleving.

De intensieve samenwerking tussen onderwijs en opvang zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving waarin kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers wisselen samen informatie uit, waardoor er goed naar de behoeften en interesses van kinderen gekeken kan worden.

Typisch BSO Kinkerbuurt

De BSO bevindt zich op de begane grond van de school en is verdeeld in twee lokalen. De lokalen hebben directe toegang tot de buitenruimte van de school waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Het plein heeft onder andere een klimhuis en een zandbak. Op BSO Kinkerbuurt zal er veel aandacht besteed worden aan een fantastisch en gevarieerd activiteitenaanbod op het gebied van sport, dans, theater, techniek, wetenschap, spel, beeldende vorming, natuur en milieu. Het activiteitenprogramma sluit aan bij het thema of programma van de school of zal juist aanvullend zijn, waardoor kinderen een doorlopende leerlijn volgen. Plezier staat voorop en de mogelijkheden te ontdekken en uitproberen zorgen daarvoor.

Het thema van deze BSO is techniek en duurzaamheid. Het wordt een plek waar je mag zijn wie je bent, waar je kunt ontwikkelen wat er in je zit, waar je leert om verbonden te zijn met jezelf, de ander en de wereld én waar je leert om het beste uit jezelf te halen. Dit doen we onder andere door verschillende (techniek)activiteiten aan te bieden en aandacht te geven aan duurzaamheid om de wereld mooi en gezond te houden.

Groepsindeling/groepsgrootte

BSO Kinkerbuurt start met 1 groep, maar heeft de gelegenheid en ambitie om door te groeien naar meerdere groepen. Op een groep zitten maximaal 20 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers, zodat er voldoende aandacht en begeleiding is voor ieder kind

Opvangtijden

BSO Kinkerbuurt is open van maandag t/m vrijdag van 14.30 – 18.30 uur. De BSO is 51 weken per jaar open en gesloten op nationale feestdagen, tussen Kerst en Nieuwjaar en op 1 jaarlijkse studiedag voor medewerkers. Tijdens schoolvakanties is de BSO open van 08.00 – 18.30 uur.

Basisscholen

Kinderen van Kindcentrum de Kinkerbuurt en Brede School Annie M.G. Schmidt.

Afspraak maken voor een rondleiding?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten je de binnen- en buitenruimtes zien, je maakt kennis met onze enthousiaste medewerkers en we vertellen je over de dagelijkse gang van zaken en onze uitdagende activiteiten. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kan je ook direct inschrijven.

Meer weten?

Een overzicht van al onze BSO’s vind je op deze pagina. Waarom kiezen voor onze BSO’s? Je leest het hier.

BSO Kinkerbuurt

Borgerstraat 109
1053PE Amsterdam
Telefoon: 06 – 27 11 13 25
Email: bso.kinkerbuurt@akros-amsterdam.nl
LRK: 785178442