Inburgering

Inburgering bij AKROS 

 

Bij AKROS krijg je een inburgeringscursus op maat. Je krijgt les in een kleine groep. Je leert in je eigen tempo en de les is altijd aangepast aan jouw niveau. Je kunt op ieder moment van het jaar beginnen en er zijn geen wachtlijsten.  

 AKROS biedt twee soorten inburgeringscursussen: alfabetiseringscursus en inburgeringscursus. 

Alfabetiseringscursus

In de alfabetiseringscursus leer je lezen en schrijven in het Nederlandse alfabet. En je leert Nederlands spreken en verstaan. In de alfabetiseringscursus zit je met andere mensen die niet of maar kort op school hebben gezeten toen ze jong waren. De alfabetiseringscursus is er ook voor mensen die wel kunnen lezen en schrijven in een ander schrift, zoals het Arabisch, maar die het Nederlandse schrift niet kennen.  

Inburgeringscursus

In de inburgeringscursus leer je alles wat je nodig hebt om in te burgeren. Je leert Nederlands spreken, verstaan, schrijven en lezen tot niveau A2 (inburgeringsexamen). Je leert over de Nederlandse maatschappij. Ook kan je je ONA portfolio (wat is dat?) bij ons maken.  

 Hoe lang de cursus duurt, is per persoon verschillend. Het hangt af van wat je al kunt en hoe snel je nieuwe dingen leert. Na het intakegesprek geven we aan hoeveel lessen je nodig hebt.  

 

AKROS heeft het Blik Op Werk-Keurmerk. Alle lessen kan je betalen met je lening van DUO. 

Heb je interesse meldt je aan voor een gratis intake 

Telefoon: 020 – 26 10 578 (ma-di-wo-do van 8.30 – 15.00 uur)
Email: inburgering@akros-amsterdam.nl  

 

Menu