Taal en Ouderbetrokkenheid (TOB)

Ouders spelen een cruciale rol in de taalontwikkeling van hun kind. Vooral in de eerste 1000 dagen (vanaf de zwangerschap tot 2 jaar) kunnen ouders een groot verschil maken door veel te praten met hun kind. Daarom bieden wij Taal en Ouderbetrokkenheid (TOB) cursussen aan op basisscholen in Amsterdam Noord. Deze cursussen stellen ouders in staat om niet alleen de Nederlandse taal te leren, maar ook andere essentiële vaardigheden die nodig zijn om actief betrokken te zijn bij de school van hun kinderen. Daarnaast faciliteren we de uitwisseling van informatie over voorzieningen en activiteiten voor ouders en kinderen, zowel binnen de school als in de buurt. Op deze manier draagt ons TOB programma bij aan het versterken van de band tussen ouders, de school en de buurt.

TOB programma

Bij Akros hebben we een speciaal TOB-docenten team dat zich richt op het ouderbetrokkenheid op basisscholen. Deze docenten beschikken over uitgebreide ervaring in het aanbieden van lesmaterieel op verschillende niveaus. Ze begrijpen de dynamiek van het werken op een basisschool en passen zich hier bewust op aan.

Onze docenten stellen aan de hand van een competentielijst zelfstandig een lesprogramma samen, afgestemd op de behoeften van de ouders en de school. Hierbij is er flexibiliteit om in te spelen op specifieke onderwerpen die zowel door de school als door de ouders worden aangedragen.

Bij TOB heb ik manieren geleerd waarop ik mijn kinderen kan helpen met schoolwerk, ook als je minder goed in Nederlands bent. Ik weet ook bij wie ik in de school terecht kan als ik er zelf niet uitkom.

Wij bieden cursussen aan op de volgende scholen:

  • Bekersschool
  • De Buikslotermeer
  • MK Oostzanerwerf
  • Kindercampus Mokum
  • Botteloef
  • SBO Universum
  • ABC Noorderlicht

Meer informatie of aanmelden?

Neem contact op met Maryam Denguir via m.denguir@akros-amsterdam.nl.