Taal Informatie Punt (TIP)

Akros informeert bewoners van stadsdeel West en Zuid over de mogelijkheden om je taalvaardigheid te verbeteren in jouw eigen buurt. Bij het Taal Informatie Punt (TIP) kun je terecht voor een overzicht van alle beschikbare cursussen, taalmaatjes en oefenlocaties in jouw wijk, informatie over inburgering en zelfstudieadvies.

Of je nu Nederlands wilt leren of wilt inburgeren, beter wilt leren lezen of schrijven, TIP staat voor je klaar. Wij organiseren taalspreekuren voor iedereen die zijn taalvaardigheid wil verbeteren. Wij verstrekken informatie over lokale taalcursussen en begeleiden je bij het zoeken naar een geschikte taalschool of taalcoach. Of je nu liever in een groepssetting oefent, zelfstandig leert of met een coach werkt, wij helpen je bij het vinden van de juiste plek.

Ook als Nederlands je moedertaal is en je moeite hebt met lezen of schrijven, zijn er mogelijkheden beschikbaar in de buurt. Maak een afspraak voor een van onze gratis spreekuren. Neem daarbij je burgerservicenummer (BSN) mee.

TIP West

Maandag 14.00 – 16.00 uur Karel Doormanstraat 125
Woensdag 9.30 – 11.30 uur De Horizon, Hembrugstraat 156
Donderdag 9.30 – 11.30 uur De Tagerijn, Balboastraat 18

 

Meer informatie of aanmelden? Mail naar tip@akros-amsterdam.nl of bel 06 – 27 44 06 96.

TIP Zuid

Dinsdag 9.30 – 11.30 uur Stadsloket, President Kennedylaan 923
Donderdag 9.30 – 11.30 uur OBA Buitenveldert, Willem van Weldammelaan 5
Donderdag 12.30 – 14.00 uur Huis van de Wijk De Pijp, Tweede van der Helststraat 66

Meer informatie of aanmelden? Mail naar tip.zuid@akros-amsterdam.nl of bel 06 – 25 57 75 87.

TaalTafels Zuid

TaalTafels zijn inspirerende bijeenkomsten voor taalvrijwilligers in Amsterdam Zuid, georganiseerd door Akros. Tweemaal per jaar nodigen we vrijwilligers uit die hun buurtgenoten helpen bij het leren van Nederlands voor een inspirerende middag of avond.

Tijdens de TaalTafels delen vrijwilligers hun eigen leservaringen, bespreken ze uitdagingen waar ze mee te maken hebben en nodigen we deskundigen uit om hun kennis te delen.

Ben jij een taalvrijwilliger in Amsterdam Zuid of overweeg je om er een te worden? Kom dan naar de TaalTafels en laat je inspireren! Meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met j.fogl@akros-amsterdam.nl.