Taal Informatie Punt (TIP)

Taal Informatie Punt

In opdracht van stadsdeel West en stadsdeel Zuid geeft Akros bewoners van deze stadsdelen informatie over waar en hoe ze in hun eigen buurt hun taal kunnen verbeteren. Bij TIP kunnen bewoners terecht voor informatie over alle cursussen, taalmaatjes en oefenplekken in de wijk, voor informatie over inburgering en voor tips voor zelfstudie.

Nederlands leren of inburgeren? Beter leren lezen en schrijven? Taal Informatie Punt wijst u de weg. Het Taal Informatie Punt (TIP) organiseert taalspreekuren voor iedereen in Amsterdam West en Zuid die (beter) Nederlands wil leren. We geven informatie over taallessen bij u in de buurt. Ook geven we informatie en uitleg over inburgering, en helpen we u bij het zoeken van een taalschool. Wilt u in een gezellige sfeer oefenen met Nederlands spreken? Of liever zelfstandig de taal leren, of met een taalcoach? Wij vinden voor u de juiste plek.

Is Nederlands uw moedertaal en heeft u moeite met lezen of schrijven? Ook voor u zijn er mogelijkheden in de buurt! Maak een afspraak voor een van de spreekuren. De spreekuren zijn gratis. Het is handig als u uw burger service nummer (bsn) meeneemt.

Taal Informatie Punt: voorlichting in West

TIP West

Maandag:     14.00-16.00 uur – De Mansvelt, Karel Doormanstraat 125
(tijdelijk zelfde dag en tijd in de Boeg, Hoofdweg 495)Woensdag:   09.30-11.30 uur – De Horizon, Hembrugstraat 156Donderdag:   09.30-11.30 uur – De Tagerijn, Balboastraaat 18

Telefoon:  06-27 44 06 96Email:       tip@akros-amsterdam.nl

TIP ZuidDinsdag:      09.30-11.30 uur – Stadsloket, President Kennedylaan 923Donderdag:  12.30-14.00 uur – OBA Buitenveldert, Willem van Weldammelaan 5

Telefoon:  06 – 25 57 75 87Email:       tip.zuid@akros-amsterdam.nl

TIP Centrum 

Dinsdag:      14.00 – 16.00 uur, OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143

Donderdag: 13.00 – 14.30 uur, OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143

Telefoon:  06 – 255 964 95

Email:tip.oba@akros-amsterdam.nl

TIP Nieuw West
Woensdag: 12.30 – 14.30 uur, OBA Geuzenveld,  Albardakade 3

Telefoon:  06-27 44 06 96
Email: tip@akros-amsterdam.nl

 

Film: Taal in West

 

In Amsterdam heeft Stadsdeel West het meest gevarieerde aanbod van vrijwilligersorganisaties die mensen helpen de Nederlandse taal te leren. ABC Alliantie en TIP vormen samen de spin in het web van deze rijkdom aan mogelijkheden om de taal te leren. Om meer zichtbaarheid te geven aan de activiteiten van de vrijwilligersorganisaties van West heeft TIP met financiering van Stadsdeel West de film Taal in West gemaakt, die een beeld geeft van het taalaanbod in West uitgevoerd door vrijwilligers. Met deze film willen TIP en de partners uit Stadsdeel West:

  • Nieuwe deelnemers inspireren en enthousiasmeren
  • Nieuwe taalvrijwilligers inspireren en enthousiasmeren
  • Een hulpmiddel bieden waarmee docenten en taalcoaches mensen kunnen doorverwijzen

Bekijk de film Taal in West.

TaalTafels Zuid

TaalTafels zijn inspirerende bijeenkomsten voor taalvrijwilligers in Amsterdam Zuid. Tweemaal per jaar organiseert Akros/TIP Zuid een middag of avond voor vrijwilligers die buurtgenoten helpen bij het leren van Nederlands. Tijdens de TaalTafels delen vrijwilligers ervaringen uit hun eigen lessituatie met elkaar, bespreken ze onderwerpen waar ze tegenaan lopen en worden deskundigen uitgenodigd om hun kennis te delen.

Ben jij taalvrijwilliger in Amsterdam Zuid of wil je actief worden? Kom naar de TaalTafel en laat je inspireren.
Informatie of afspraak? Neem contact op met Laura Boerhout via email l.boerhout@akros-amsterdam.nl.