Werken bij

Wie zijn wij?

Akros is een maatschappelijke organisatie voor kinderopvang en welzijn in Amsterdam. Wij bieden pedagogische opvang voor kinderen van 0 – 13 jaar en taal- en participatieprogramma’s voor volwassenen. Met zo’n 250 collega’s zetten wij ons al meer dan 30 jaar in om kinderen op onze kinderdagverblijven, voorscholen en buitenschoolse opvang te verzekeren van professionele begeleiding, fijne en veilige locaties en alle ruimte voor spelen, leren en groeien. Ook maken wij ons, in samenwerking met de gemeente, sterk voor vluchtelingen, statushouders en kwetsbare groepen. Door projecten op het gebied van sociale activering en participatie helpen wij mensen op weg naar een volwaardige plek in de samenleving.

Samenwerken vanuit passie en met respect voor elkaar

We zijn een kleinschalige organisatie: we kennen elkaar persoonlijk en de communicatielijnen zijn kort. We gaan informeel met elkaar om, we zijn echte positieve ‘doeners’ en respectvol naar elkaar. Werken bij Akros betekent werken in een hecht en divers team waarin we voor elkaar klaar staan en elkaar ondersteunen. We doen het echt samen en dat merk je. We zijn dan ook trots op onze enthousiaste medewerkers, waarvan velen al lang bij ons werken. Zij delen een echte passie voor de ontwikkeling van kinderen en volwassenen.

Onze pedagogisch medewerkers worden ondersteund door hun locatiemanager en een van onze vier coaches. De coach inspireert en begeleidt hen door te kijken naar de kinderen, de groep en het pedagogisch handelen. We leren en groeien samen. Dat zorgt voor hoge kwaliteit en medewerkers die met vertrouwen en plezier voor kinderen zorgen.”

– Fetteke, pedagogisch coach

Ontwikkeling en werkplezier

Ook jouw ontwikkeling en werkplezier vinden wij belangrijk. Zo kunnen we niet alleen de kwaliteit van onze dienstverlening behouden en blijven verbeteren, maar ook blijft jouw professionele én persoonlijke ontwikkeling voorop staan!

  • Aandacht voor jouw ontwikkeling d.m.v. scholingen en trainingen
  • Ruimte om je eigen talenten en kwaliteiten in te zetten
  • Een fijne werkplek met betrokken en gezellige collega’s
“Als locatiemanager werk ik met betrokken en bevlogen mensen. Mijn werk is afwisselend en dynamisch, elke dag is anders. Akros geeft medewerkers de kans mee te denken over de organisatie. Als je met goede voorstellen komt mag je daar ook mee aan de slag.”

– Jeanine, locatiemanager

vier medewerkers van Akros lachen en praten samenExperts op alle vakgebieden

Door onze jarenlange ervaring in kinderopvang en welzijn zijn we experts in ons vak. We werken continu aan verbetering van onze dienstverlening om het iedere dag een stapje beter te doen. Dat doen we met elkaar. Of je nou pedagogisch medewerker bent, locatiemanager of op ons Service Bureau werkt; samen zijn we sterker.

  • Onze pedagogisch medewerkers op de kinderdagverblijven, voorscholen en buitenschoolse opvang werken op de groep met de kinderen. Zij zijn dé partner in opvoeding en weten wat nodig is om ouders te ondersteunen in de ontwikkeling van kinderen.
  • Op het Service Bureau werken medewerkers met een staf en/of ondersteunende functie. Zij houden zich bezig met beleid, administratie, financiën, HR, communicatie, ondersteuning en het aansturen van verschillende locaties.
  • Op ons Erasmus kantoor werken onze medewerkers van Taal & Participatie. Medewerkers die met hart en ziel de wijk ingaan en mensen helpen met onder andere inburgeringscursussen, taalcursussen en digitale vaardigheden.
“In mijn werk draag ik op beleidsniveau bij aan de kwaliteit van kinderopvang en de ontwikkeling van kinderen. Dat geeft mij veel voldoening. Bij Akros krijgt iedereen ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er wordt praktisch en oplossingsgericht gewerkt. We zijn een kleine organisatie maar groots in wat we doen.”

– Ingrid, beleidsadviseur

Kom jij onze teams versterken?pedagogisch medewerker op de voorschool

Wil jij je inzetten voor onze organisatie en starten in één van onze teams? We maken graag kennis met je. Staat jouw droombaan er nog niet bij? Stuur ons dan een open sollicitatie. Samen kijken we welke leuke functie, doelgroep en locatie aansluit bij jouw wensen!