BSO Westerpark

BSO Westerpark in Amsterdam-West

Akros en de Westerparkschool openen op 9 januari 2023 een BSO voor kinderen van 4 tot 13 jaar in de Westerparkschool. Het is een plek waar onderwijs en opvang samen komen met de focus op vreedzaam en eco. Een plek waar je mag zijn wie je bent, waar je kunt ontwikkelen wat er in je zit, waar je leert om verbonden te zijn met jezelf, de ander en de wereld én waar je leert om het beste uit jezelf te halen. Dit doen we onder andere door kinderen te stimuleren veel naar buiten te gaan en aandacht te besteden aan manieren om de wereld mooi en gezond te houden. Duurzaamheid gaat echter verder dan dat. Wij leren kinderen om op een respectvolle en zorgzame manier om te gaan met elkaar, de natuur en de aarde.

Typisch BSO Westerpark

De BSO bevindt zich in een lokaal en in de aula van het schoolgebouw en werkt samen met het onderwijs. Dit zorgt voor een veilige en uitdagende omgeving voor de kinderen. Op de BSO kunnen kinderen hun talenten ontwikkelen op een vertrouwde plek met vertrouwde gezichten. Dit alles vanuit één (pedagogische) visie waarbij het kind centraal staat. Na schooltijd en in de schoolvakanties is er een uitgebreid activiteitenprogramma (educatie, sport, spel, kunst, cultuur, natuur en techniek). We organiseren bijvoorbeeld vrijetijdsactiviteiten, workshops of uitstapjes in de stad. 

Op de BSO kiezen kinderen zelf of ze willen relaxen, spelen of van alles willen ondernemen. Alleen, samen met vrienden of met de pedagogisch medewerkers. Vanuit eigen interesse iets doen en willen ontdekken, daar leren kinderen van. Zo ontdekken ze de wereld om zich heen en krijgen daarbij hulp van de pedagogisch medewerkers. De BSO is dan ook een plek waar kinderen zich al gauw ontspannen en thuis voelen.  

Ouders en verzorgers worden uiteraard betrokken bij de opvang en kunnen altijd terecht bij de pedagogisch medewerkers met vragen over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind(eren).  

Opvangtijden

De BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 – 18.30 uur en woensdag van 12.40 – 18.30 uur.

Afspraak maken voor een rondleiding?

Je bent van harte welkom om samen met je kind een kijkje te nemen op onze locatie in Amsterdam-West. Onze locatiemanager of één van onze pedagogisch medewerkers laat je graag de binnen- en buitenruimtes zien. Maak kennis met ons enthousiaste team en hoor alles over onze uitdagende activiteiten. Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen.

Meer weten?

Een overzicht van al onze BSO’s vind je op deze pagina. Waarom kiezen voor onze BSO’s? Je leest het hier.

BSO Westerpark

Van Hogendorpplein 11
1051 AX Amsterdam
Telefoonnummer: 06 – 25 11 91 87
Email: bsowesterpark@akros-amsterdam.nl
LRK: 108389248