Voorschool Westerpark

Open dag: Op donderdag 4 juli 2024 organiseren we de Dag van de Voorschool. Je bent van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te nemen op onze voorschool! We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen.

Welkom bij Voorschool Westerpark! Bij Voorschool Westerpark in Amsterdam West bieden we peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is een fijne en veilige plek waar je kind samen met leeftijdsgenootjes kan spelen en leren.

Samen spelen en leren

Op de voorschool werken we met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Uk en Puk. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij het programma en de werkwijze van de basisschool. Aan de hand van thema’s en een goede samenwerking met de basisschool, bereiden we je kind voor op een goede start op de basisschool. Zo leert je kind praten en luisteren, vrienden maken en om te gaan met leeftijdsgenootjes. Dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk makkelijker!

Waarom Voorschool Westerpark

  • Samenwerking met de Westerparkschool: De voorschool is gevestigd in de Westerparkschool. Medewerkers van opvang en onderwijs werken samen volgens een gedeelde pedagogische visie. De nauwe samenwerking met de basisschool zorgt voor een vertrouwde omgeving en een fijne overgang naar de basisschool.
  • Vreedzaam en eco: De Westerparkschool is een plek waar je mag zijn wie je bent. We stimuleren kinderen om veel naar buiten te gaan en aandacht te besteden aan manieren om de wereld mooi en gezond te houden. Zo leren we kinderen om op een respectvolle en zorgzame manier om te gaan met elkaar, de natuur en de aarde.
  • Themagericht activiteitenaanbod: Er wordt aandacht gegeven aan thema’s die spelen op de basisschool. Zo heeft jouw kind het voordeel van een doorlopende leerlijn.
  • Uitdagende buitenspeelruimte: Er is een groene en uitdagende buitenspeelruimte waar kinderen heerlijk kunnen spelen en ontdekken.
  • OuderApp: Dankzij onze app blijf jij op de hoogte van de mooie momenten op de voorschool.

Openingstijden en groepsindeling

Openingstijden
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.15 – 13.35 uur

Groepsindeling
Eén groep van 2 tot 4 jaar

Voorschool Westerpark

Van Hogendorpplein 11
1051 AX Amsterdam
06 – 11 19 80 54
vswesterpark@akros-amsterdam.nl
LRK: 123640106
GGD inspectierapport