twee kinderen eten fruit op de voorschool van AkrosGezonde voeding

Gezonde voeding is essentieel bij de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de Schijf van Vijf en is er dan ook op gericht dat ieder kind gezonde, voldoende en verantwoorde voeding krijgt tijdens de opvanguren. Denk hierbij aan suiker- en zoutarm, gevarieerd en vers. Naast (seizoens)fruit bieden we ook tussendoortjes aan, zoals komkommers, paprika’s, tomaten en wortels. Vaak drinken we daar water, lauwe thee of melk bij.

Op onze kinderdagverblijven, voorscholen en BSO’s zijn er verschillende eetmomenten waarbij we aandacht besteden aan hoe lekker eten eigenlijk is! Kinderen zien elkaar eten, leren van elkaar en de pedagogisch medewerkers stimuleren elk kind om te proeven, te proberen en benoemen daarbij bijvoorbeeld de smaken of kleuren van de producten. “Hé, jij hebt een witte snor van de yoghurt!” of “Smaken deze tomaatjes een beetje zoet of een beetje zuur?”. Zo ontdekken kinderen ook wat ze wel en niet lekker vinden.

Ouders en onze pedagogisch medewerkers spelen een belangrijke rol in het aanleren van gezonde eetgewoontes, net als de samenwerking en afstemming met de basisscholen. Wij vragen ouder(s) om gezonde traktaties mee te nemen bij verjaardagen. Tips nodig? Onze pedagogisch medewerkers helpen je graag!