AKROS en gezonde voeding

Goede voeding is essentieel bij de ontwikkeling en het welzijn van kinderen, daarom vindt AKROS Kinderopvang het belangrijk daar in het beleid aandacht aan te besteden. Het voedingsbeleid is erop gericht dat ieder kind voldoende en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt tijdens de opvanguren in een evenwichtig klimaat.

De momenten waarop de maaltijden en tussendoortjes worden aangeboden dragen bij tot de kernwaarden (structuur, veiligheid, geborgenheid, zelfstandigheid en continuïteit) van AKROS Kinderopvang. De wijze waarop de maaltijden worden aangeboden, de voorbeeldfunctie van de pedagogisch medewerkers en het aanleren van tafelmanieren dragen bij tot de ontwikkelingskansen die de kinderen bij AKROS Kinderopvang krijgen.

Het voedingsbeleid is gebaseerd op de schijf van 5 voor gezonde keuze van voeding. De schijf van 5 is gebaseerd op de adviezen van het Voedingscentrum.

De kern van de maaltijdschijf bestaat uit vijf regels voor gezond eten:

  • Eet gevarieerd;
  • Eet niet teveel en beweeg;
  • Eet minder verzadigd vet;
  • Eet volop groente, fruit en brood (is nooit teveel);
  • Ga veilig om met voedsel (om het risico van voedselinfectie te verkleinen/voorkomen).

Wij vinden het belangrijk dat kinderen gevarieerde voeding aangeboden krijgen. Door een gevarieerd aanbod leren kinderen bekende en onbekende smaken kennen. Ze ontdekken wat ze wel en niet lekker vinden

Menu