Voorschool Pioenroos

Open dag: Op donderdag 4 juli 2024 organiseren we de Dag van de Voorschool. Je bent van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te nemen op onze voorschool! We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen.

Welkom bij Voorschool Pioenroos! Bij Voorschool Pioenroos in Amsterdam West, De Baarsjes, bieden we peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is een fijne en veilige plek waar je kind samen met leeftijdsgenootjes kan spelen en leren.

Samen spelen en leren

Op de voorschool werken we met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Startblokken. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij het programma en de werkwijze van de basisschool. Aan de hand van thema’s en een goede samenwerking met de basisschool, bereiden we je kind voor op een goede start op de basisschool. Zo leert je kind praten en luisteren, vrienden maken en om te gaan met leeftijdsgenootjes. Dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk makkelijker!

Waarom Voorschool Pioenroos

  • Samenwerking met OBS Rosa Boekdrukker: De voorschool is gevestigd in OBS Rosa Boekdrukker en werkt nauw samen met de basisschool. Dit zorgt voor een vertrouwde omgeving voor kinderen en ouders.
  • Themagericht activiteitenaanbod: We bieden activiteiten aan die aansluiten bij de thema’s die op de basisschool spelen. Deze thema’s worden samen afgestemd, geopend en afgesloten, waardoor jouw kind profiteert van een doorgaande leerlijn.
  • Startblokken programma: Bij ons VVE-programma Startblokken staat rollenspel centraal, wat de taalontwikkeling van kinderen bevordert door interactie tussen kinderen en pedagogisch medewerkers. Dit wordt verrijkt met een diverse selectie aan activiteiten, waarbij we veel gebruik maken van prentenboeken.
  • Ruime buitenspeelplaats: Onze buitenruimte is speciaal ingericht voor kinderen van 2 tot 8 jaar oud. Samen met de basisschool maken we gebruik van een groen speelplein waar we ook tuinieren.
  • Logopedist: We hebben een logopedist verbonden aan onze voorschool vanuit de GGD om eventuele spraak- en taalontwikkelingsbehoeften van kinderen te ondersteunen.
  • OuderApp: Dankzij onze app blijf jij op de hoogte van de mooie momenten op de voorschool.

Openingstijden en groepsindeling

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.30 – 13.50 uur

Groepsindeling

Eén groep van 2 tot 4 jaar

Voorschool Pioenroos

Vancouverstraat 3
1056 DT Amsterdam
06 -11 88 45 18
vspioenroos@akros-amsterdam.nl
LRK: 104090431
GGD inspectierapport