Voorschool De Kwikstaart

Open dag: Op donderdag 4 juli organiseren we de Dag van de Voorschool. Je bent van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te nemen op onze voorschool! We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen.

Welkom bij Voorschool De Kwikstaart! Bij Voorschool De Kwikstaart in Amsterdam West, De Baarsjes, bieden we peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is een fijne en veilige plek waar je kind samen met leeftijdsgenootjes kan spelen en leren.

Samen spelen en leren

Op de voorschool werken we met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Kaleidoscoop. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij het programma en de werkwijze van de basisschool. Aan de hand van thema’s en een goede samenwerking met de basisschool, bereiden we je kind voor op een goede start op de basisschool. Zo leert je kind praten en luisteren, vrienden maken en om te gaan met leeftijdsgenootjes. Dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk makkelijker!

Waarom Voorschool De Kwikstaart

  • Samenwerking Joop & Willy Westerweel: De voorschool is gevestigd in de Joop & Willy Westerweel, een kindcentrum waar kinderen samen leven, leren en spelen. Medewerkers van opvang en onderwijs werken samen, waardoor er goed gekeken wordt naar de behoeften en interesses van jouw kind. De nauwe samenwerking met het kindcentrum zorgt voor een vertrouwde omgeving voor kinderen en ouders.
  • Ruim activiteitenaanbod: We werken met thema’s die aansluiten op de belevingswereld van kinderen.
  • Fijne speelhoeken: In verschillende speelhoeken in twee ruimtes op de begane grond kunnen kinderen heerlijk spelen.
  • OuderApp: Dankzij onze app blijf jij op de hoogte van de mooie momenten op de voorschool.

Openingstijden en groepsindeling

Groep A
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.15 – 13.35 uur

Groep C
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.15 – 13.35 uur

Voorschool De Kwikstaart

Balboaplein 44
1057 VS Amsterdam
Telefoon: 06 – 46 03 77 87 (groep A)
Telefoon: 06 – 46 03 77 88 (groep C)
Email: vskwikstaart@akros-amsterdam.nl
LRK: 146550225
GGD inspectierapport