Kinderdagverblijf Tuimelaar al 30 jaar begrip in wijk Baarsjes

Deze kinderopvanglocatie in Amsterdam-West is gevestigd in een pand aan de overkant van het water. Kinderdagverblijf Tuimelaar bestaat al sinds 1985 in de Baarsjes. Het vaste team pedagogisch medewerkers zorgt voor een veilige plek voor je kind om op te groeien en te spelen.

De liefdevolle en ervaren professionals kijken goed naar je kind. Voelt het zich fijn op de kinderopvang? Is je kind aan iets nieuws toe? Zij sluiten met leuke spelactiviteiten daarop aan. Bij ieder individueel kind stimuleren zij de behoefte aan ontwikkeling. Kinderen die plezier hebben en lekker in hun vel zitten, kunnen zich verder ontwikkelen. Ons uitgangspunt is dan ook dat elk kind het naar de zin heeft op Kinderdagverblijf Tuimelaar.

Individuele aandacht bij Kinderdagverblijf Tuimelaar

Op deze locatie in Amsterdam-West bieden wij horizontale en verticale kinderopvang. Zowel in de horizontale als in de verticale groepen krijgen de kinderen individuele aandacht. Kinderen leren al heel jong van groepsgenootjes. Ze kijken naar elkaar, zijn nieuwsgierig en leggen contact. De pedagogisch medewerkers kijken naar de behoeften en interesses van de kinderen. Zij spelen hierop in met activiteiten die de ontwikkeling stimuleren. Daarbij krijgen de kinderen veel individuele aandacht.

Uitdagende groene binnentuin in Amsterdam-West

Deze kinderopvang  in wijk de Baarsjes heeft een mooie, grote en uitdagende binnentuin. De tuin heeft veel groen, fruitbomen en een moestuintje. Een mooie plek om samen met de kinderen projecten te doen  met plantjes. En de kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen. Er valt veel te ontdekken op deze prachtige buitenspeelplaats.

Waarom ook Kinderdagverblijf Tuimelaar?

 • Elke twee weken bezoeken speciaal getrainde musici en artiesten de kinderopvang voor een interactieve voorstelling met de kinderen.
 • Elke twee weken krijgen alle peuters yogales.
 • Dagelijkse overdracht met onze ouders met foto’s via de ouderapp.
 • Jaarlijks wordt er een zomerfeest gegeven voor alle kinderen van de kinderopvang, ouders en verzorgers.
 • Onze kinderopvang heeft een goede samenwerking met de Sint Janschool
 • In Amsterdam-West, de Baarsjes werken wij intensief samen met de bibliotheek: we lezen de kinderen elke dag voor uit leuke prentenboeken en hebben mooi ingerichte leeshoeken. Uiteraard besteden we aandacht aan voorleesweken en de Kinderboekenweek en gaan we op bezoek bij de bibliotheek.
 • Deze locatie heeft een betrokken en actieve oudercommissie. Zij denken altijd aan de dag van de pedagogisch medewerker en mede-organiseren jaarlijks een zomerfeest. Iedere groep heeft zijn eigen oudercommissielid/leden. Ook heeft de oudercommissie een app-groep met de overige ouders. Zo is iedereen optimaal betrokken.
 • Wij bieden je veel flexibiliteit. Wij hebben ruime openingstijden, servicedagen en de mogelijkheid voor halve dagopvang.
 • Kinderdagverblijf Tuimelaar is een VVE-locatie (Voor- en Vroegschoolse Educatie); op de peutergroepen werken wij met de methode Kaleidoscoop. In dit educatieve peuterprogramma staat de individuele ontwikkeling van de peuters centraal.

Meer weten over onze pedagogische principes, educatieve methodes en onze activiteiten/projecten met kinderen? Kijk dan op onze pagina meer dan opvang.

Baby- en peutergroepen

 • 3 babygroepen (0 t/m 2 jaar)
 • 2 peutergroepen (2 t/m 4 jaar)
 • 1 verticale groep (0 t/m 4 jaar)
 • Voorschool Speelhoek (2 t/m 4 jaar)

Horizontale kinderopvang; afgestemd op de leeftijd

Vind je het fijn als je baby of peuter met leeftijdsgenoten speelt? Dan is horizontale kinderopvang een goede keuze.

 • In de horizontale groepen speelt je kind met leeftijdsgenootjes van 0-2 jaar of van 2-4 jaar.
 • Wij stemmen de spelmaterialen en activiteiten af op de ontwikkelingsleeftijd en de behoefte van je kind.
 • Na twee jaar stapt je kind over van de horizontale babygroep naar de horizontale peutergroep. Wij begeleiden je kind bij de overgang met wenmomenten en speelafspraken. Zo raakt je peuter al snel vertrouwd met de nieuwe groep.

Verticale kinderopvang: leren van jong en oud

Bij verticale kinderopvang zitten kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar. Je kind houdt alle jaren dezelfde groep en dezelfde pedagogisch medewerkers. Daardoor leren de pedagogisch medewerkers je kind en jou als ouder heel goed kennen.

 • De baby’s en dreumesen leren van de peuters. Zij genieten vaak van de energie en aandacht van de peuters. Peuters leren rekening te houden met de baby’s. Ze groeien in zelfvertrouwen als ze mogen helpen bij de zorg.
 • Ook op de verticale groep bieden we leeftijdsgerichte activiteiten aan. En, er is veel spelmateriaal voor alle verschillende leeftijdsfasen.
 • De peuters spelen regelmatig samen met peuters van de andere groepen. Zo blijven ze de uitdaging vinden in hun spel.
 • Heb je meerdere jonge kinderen? Dan kunnen ze ook samen in een groep.

Openingstijden

Het kinderdagverblijf is 51 weken per jaar geopend op werkdagen van 7.30 – 18.00 uur.

Afspraak maken voor een rondleiding?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten je de binnen- en buitenruimtes zien, je maakt kennis met onze enthousiaste medewerkers en we vertellen je over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kan je ook direct inschrijven.

Kinderdagverblijf Tuimelaar

Baarsjesweg 145
1057 HM Amsterdam
Telefoon: 020 – 261 05 60
Email: tuimelaar@akros-amsterdam.nl
LRK: 222219634