Kinderdagverblijf Pionier ademt plezier

Al direct bij binnenkomst op Kinderdagverblijf Pionier valt je het enthousiasme en het plezier op van dit vaste team. De ervaren pedagogisch medewerkers richten zich op specifieke activiteiten met de kinderen. Met veel individuele aandacht ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs op Kinderdagverblijf Pionier. Daarbij kijken onze medewerkers naar de behoeften en interesses van de kinderen. Zij spelen daar feilloos op in. Ons uitgangspunt is dat elk kind het naar de zin heeft op onze kinderopvang  in Amsterdam-West. En dat merk je aan de sfeer, want alles ademt plezier.

Buitenruimte met veel groen

Dit prachtige monumentale pand aan de Admiralengracht in Amsterdam-West, de Baarsjes, was eerder een basisschool. Daardoor heeft Kinderdagverblijf Pionier een mooie groene binnentuin. De pedagogisch medewerkers nemen de kinderen veel mee de tuin in. Want, de grote binnentuin van de kinderopvang biedt veel spannende uitdagingen. Voor de baby’s is een veilige plek gemaakt. En voor de peuters is ruimte om projecten met plantjes te doen. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen.

Programma bomvol activiteiten

  • De pedagogisch medewerkers trekken veel erop uit met de kinderen in de bolderkar. Sowieso twee keer per zes weken in het kader van het thema dat dan geldt. Maar ook op andere momenten. Zo zijn wij vaste bezoekers van de twee kinderboerderijen, die op loopafstand liggen. In de lente krijgt onze kinderopvang altijd een uitnodiging om de pasgeboren kuikentjes en lammetjes te komen bekijken. Uiteraard gaan wij daar steevast op in. Zo fijn met de kinderen!
  • Elke twee weken bezoeken speciaal getrainde musici en artiesten Kinderdagverblijf Pionier voor een interactieve voorstelling voor de kinderen in hun vertrouwde omgeving.
  • Alle peuters krijgen elke twee weken yoga van een gecertificeerd peuterdocent.
  • Onze kinderopvang heeft een intensieve samenwerking met de bibliotheek: we lezen de kinderen elke dag voor uit leuke prentenboeken en hebben mooi ingerichte leeshoeken.
  • Deze locatie heeft een hele actieve en betrokken oudercommissie. Zij geven opbouwende adviezen op het pedagogisch beleid, veiligheid en andere zaken waar de locatiemanager advies op vraagt. Daarnaast bewaken zij de kwaliteit van de opvang. Ook organiseert de oudercommissie van onze kinderopvang ieder jaar een Lentefeest voor alle ouders en kinderen.
  • Wij bieden veel flexibiliteit. Zo hebben wij ruime openingstijden, servicedagen en de mogelijkheid voor halve dagopvang.
  • Kinderdagverblijf Pionier is een VVE-locatie (Voor- en Vroegschoolse Educatie). De peutergroepen werken met de methode Kaleidoscoop.  In dit educatieve peuterprogramma staat de individuele ontwikkeling van de peuters centraal.

Meer weten over onze pedagogische principes, educatieve methodes en onze activiteiten/projecten met kinderen? Kijk dan op onze pagina meer dan opvang.

Groepsindeling

  • 4 babygroepen (0 t/m 2 jaar)
  • 3 peutergroepen (2 t/m 4 jaar)

Openingstijden

Het kinderdagverblijf is 51 weken per jaar geopend op werkdagen van 7.30-18.00 uur.

Afspraak maken voor een rondleiding?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten je de binnen- en buitenruimtes zien, je maakt kennis met onze enthousiaste medewerkers en we vertellen je over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kan je ook direct inschrijven.

Kinderdagverblijf Pionier

Admiralengracht 301
1056 EB Amsterdam
Telefoon: 020 – 26 10 599 / 06 – 47 24 09 63
Email: pionier@akros-amsterdam.nl
LRK: 105772185