Voorschool Het Winterkoninkje

  1. Home
  2. Voorschool Het Winterkoninkje

Voorschool Het Winterkoninkje in Amsterdam-West

In februari 2021 opende Akros Voorschool Het Winterkoninkje haar deuren voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De voorschool werkt nauw samen met 2e Montessorischool Het Winterkoninkje in Amsterdam oud-West, onderdeel van stichting Amsterdam West Binnen de Ring (AWBR). 2e Montessorischool Het Winterkoninkje is de oudste openbare Montessorischool van Nederland. De missie is: zelf doen, zelf leren met zorg en respect voor de ander. De school streeft er naar een afspiegeling te zijn van de buurt waarin zij staat. Toch is de school niet uitsluitend te omschrijven als buurtschool, omdat ouders bewust kiezen voor Montessorionderwijs.

Locatie

De school bestaat sinds 1925 en is gevestigd in een gebouw aan de Hasebroekstraat met een dependance in de Jan Pieter Heijestraat 45. Het hoofdgebouw beschikt over ruime, lichte lokalen. In de dependance zijn de lokalen iets kleiner maar tevens ook de groepen. Beide gebouwen hebben een ruime beschutte speelplaats waar de kinderen zich volop kunnen uitleven.

Educatieve methode Kaleidoscoop

De voorschool en basisschool Het Winterkoninkje werken met een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar, in één team en volgens dezelfde werkwijze. Hierbij wordt de basis werkwijze volgens de Montessorimethode gecombineerd met het educatieve programma Kaleidoscoop.

Groepen en openingstijden

Groep(en):       één groep
Open:               5 ochtenden van 5.20 uur
Dagen:             maandag t/m vrijdag
Tijden:              08.30 uur tot 13.50 uur

Afspraak maken voor een rondleiding?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten je de binnen- en buitenruimtes zien, je maakt kennis met onze enthousiaste medewerkers en we vertellen je over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kan je ook direct inschrijven. Afspraak maken? Bel één van onze medewerkers op 06 – 29 39 52 30 of mail naar vshetwinterkoninkje@akros-amsterdam.nl.

Voorschool Het Winterkoninkje

Hasebroekstraat 113
1053 CS Amsterdam
Telefoon: 06 – 29 39 52 30
Email: vshetwinterkoninkje@akros-amsterdam.nl
LRK: 364446985

Menu