Voorschool De Waterkant

Open dag: Op donderdag 4 juli 2024 organiseren we de Dag van de Voorschool. Je bent van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te nemen op onze voorschool! We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen.

Welkom bij Voorschool De Waterkant! Bij Voorschool De Waterkant in Amsterdam West, De Baarsjes, bieden we peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is een fijne en veilige plek waar je kind samen met leeftijdsgenootjes kan spelen en leren.

Samen spelen en leren

Op de voorschool werken we met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Kaleidoscoop. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij het programma en de werkwijze van de basisschool. Aan de hand van thema’s en een goede samenwerking met de basisschool, bereiden we je kind voor op een goede start op de basisschool. Zo leert je kind praten en luisteren, vrienden maken en om te gaan met leeftijdsgenootjes. Dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk makkelijker!

Waarom Voorschool De Waterkant

  • Samenwerking met OBS De Waterkant: Onze voorschool bevindt zich binnen OBS De Waterkant en werkt nauw samen met de basisschool, wat onder andere tot uiting komt in het werken met open deuren. In de ruime centrale hal komen de jongste groepen van de basisschool en voorschoolkinderen samen, waar ze samen spelen en gebruikmaken van de spelmogelijkheden. Dit zorgt voor een vertrouwde omgeving voor kinderen en ouders.
  • Ruim activiteitenaanbod: We bieden diverse speelhoeken en spelmaterialen aan, waardoor kinderen volop kunnen spelen en ontdekken.
  • Ruime buitenspeelplaats: Ons lokaal heeft uitzicht op een groot speelplein waar we regelmatig gebruik van maken voor buitenactiviteiten.
  • OuderApp: Dankzij onze app blijf jij op de hoogte van de mooie momenten op de voorschool.

Openingstijden en groepsindeling

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.15 – 13.35 uur

Groepsindeling
Eén groep van 2 tot 4 jaar

Voorschool De Waterkant

Bilderdijkpark 18
1052 SC Amsterdam
06 – 11 23 11 55
vswaterkant@akros-amsterdam.nl
LRK: 767652010
GGD inspectierapport