Voorschool De Vindplaats

Open dag: Op donderdag 4 juli 2024 organiseren we de Dag van de Voorschool. Je bent van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te nemen op onze voorschool! We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen.

Welkom bij Voorschool de Vindplaats! Bij Voorschool de Vindplaats in Amsterdam West, Bos en Lommer, bieden we peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is een fijne en veilige plek waar je kind samen met leeftijdsgenootjes kan spelen en leren.

Samen spelen en leren

Op de voorschool werken we met een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij het programma en de werkwijze van de basisschool. Aan de hand van thema’s en een goede samenwerking met de basisschool, bereiden we je kind voor op een goede start op de basisschool. Zo leert je kind praten en luisteren, vrienden maken en om te gaan met leeftijdsgenootjes. Dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk makkelijker!

Waarom Voorschool de Vindplaats

  • Samenwerking met Kindcentrum de Vindplaats: De voorschool is gevestigd in Kindcentrum de Vindplaats, een plek waar kinderen samen spelen, werken en leren. Medewerkers van opvang en onderwijs werken samen en dit zorgt voor een vertrouwde omgeving en een fijne overgang naar de basisschool.
  • Themagericht activiteitenaanbod: Op de voorschool werken we met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en sluiten aan bij de thema’s van het hele kindcentrum. Zo heeft jouw kind het voordeel van een doorgaande leerlijn.
  • Uitdagende speelruimtes: Er zijn verschillende speelruimtes en een prachtige buitenspeelplaats waar kinderen fijn kunnen spelen.
  • OuderApp: Dankzij onze app blijf jij op de hoogte van de mooie momenten op de voorschool.
  • Voorschool plus: Voor kinderen die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben bieden wij een kleine groep van maximaal 8 kinderen. Zo is er alle ruimte voor individuele begeleiding.

Openingstijden en groepsindeling

Openingstijden
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.30 – 13.50 uur

Openingstijden voorschool plus
Maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 – 13.50 uur

Voorschool de Vindplaats

Jan den Haenstraat 41
1055 WC Amsterdam
020 – 61 22 266
vsvindplaats@akros-amsterdam.nl
vsvindplaats2@akros-amsterdam.nl
LRK: 263887868
GGD inspectierapport