Nieuws

De voorschool is een fijne en veilige plek waar peuters van 2 tot 4 jaar samen spelen en leren. Een belangrijke fase in het leven van een kind, waarin de basis wordt gelegd voor verdere ontwikkeling. We werken met een Voor- en Vroegschoolse (VVE) programma. Met dit leerprogramma kunnen peuters zich zo breed mogelijk ontwikkelen en op verschillende ontwikkelingsgebieden.

Sociale- en taalvaardigheden

Onze programma’s zijn ontworpen om de sociale vaardigheden van kinderen te bevorderen. Door interactie met leeftijdsgenoten leren ze samen te spelen, te delen en conflicten op te lossen, wat belangrijk is voor hun sociale ontwikkeling. We leggen ook de nadruk op taalvaardigheid, waarbij verhalen, liedjes en gesprekken worden gebruikt om de woordenschat van kinderen uit te breiden en naar elkaar te luisteren.

Motorische ontwikkeling

Binnen en buiten organiseren we diverse activiteiten die de motorische vaardigheden van kinderen stimuleren. Van klimmen en rennen tot knutselen en tekenen, er is altijd iets te doen om hun fijne en grove motoriek te ontwikkelen.

Wil je zelf ervaren hoe waardevol de voorschool is voor de ontwikkeling van jouw kind? Kom dan eens langs tijdens de Dag van de Voorschool op woensdag 17 april! Tussen 10.00 en 12.00 uur openen onze voorscholen hun deuren. Er is geen aanmelding nodig, dus kom gerust langs!