Nieuws

de tulp

Wie De Tulp van vroeger kent weet dat het ooit een bruisend buurtcentrum was. Bewoners van de Postjesbuurt spreken van een plek waar naar elkaar omgekeken werd, verhalen verteld, werd gelachen, gesport en gedanst. Een plek voor iedereen: voor ouderen, voor ouders met kinderen, voor jongeren en er vonden ontmoetingen plaats tussen allerlei culturen.

Het gebouw is sinds 2000 van AKROS en huisvest een kinderopvang. Een deel van het gebouw wordt weinig gebruikt. In gesprek met 86 bewoners hebben we een eerste aanzet gemaakt om een deel van De Tulp te heropenen als plek waar ontmoeten, dromen en spelenderwijs doen centraal staat. Onze wens is dat De Tulp weer een plek wordt waar je andere bewoners vanuit gezamenlijke interesses ontmoet en samen betaalbare gerechten eet vanuit alle windstreken.

Wat hebben we nodig?
Een startbudget vanuit West Begroot zetten we in om een tijdelijke coördinator te betalen om de eerste impuls te geven, het programma op elkaar af te stemmen en bewoners te verenigen. Actieve vrijwilligers willen we een vrijwilligersvergoeding en gratis eten en drinken bieden. Bewoners gaven aan dat ze schaduwrijke plekken missen op het terras en speeltuin. De BSO wilt met de kinderen een kruidentuin aanleggen.

Hoe kan jij helpen?
Met jouw hulp kunnen we deze dromen waarmaken. Ga naar https://westbegroot.amsterdam.nl/plan/43699 en stem voor! ????️