Nieuws

voorschool Akros Kinderopvang

Woensdag 18 oktober 2023 is de Dag van de Voorschool, een initiatief van de gemeente Amsterdam. Op de open dag ben je welkom om tussen 10.00 -12.00 uur een kijkje te nemen op de voorscholen van Akros voor meer informatie en een rondleiding. Je kunt zonder aanmelding langskomen. 

De voorschool van Akros

Op de voorschool ontdekken peuters (2-4 jaar) spelenderwijs de wereld en bereiden ze zich voor op de basisschool. Het is een vorm van peuteropvang waar met een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma wordt gewerkt. Het programma en de werkwijze sluiten aan bij de basisschool, waardoor peuters goed voorbereid zijn op het basisonderwijs.

De voorschool heeft een aantal voordelen:

  1. Er is veel aandacht voor taalontwikkeling.
  2. Je kind leert om te gaan met leeftijdsgenootjes.
  3. Op een groep zitten maximaal 16 kinderen met twee pedagogisch medewerkers, zodat er voldoende aandacht en begeleiding voor ieder kind is op zijn of haar niveau.
  4. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de verschillende speelhoeken. Ze knutselen maken muziek, lezen samen prentenboeken en nog veel meer. Stuk voor stuk ervaringen die straks op de basisschool al vertrouwd zijn.

Onze betrokken medewerkers beantwoorden graag al je antwoorden. Direct inschrijven kan ook. Tot snel!