Nieuws

akros studiedag

Studiedag Akros 2022: trots op onze pedagogische professionals!akros studiedag

Op woensdag 2 november was de jaarlijkse studiedag voor pedagogisch medewerkers met als doel vakverdieping, inspiratie en verbinding. Voor het eerst sinds twee jaar weer live op locatie in de Maranatha kerk.

Na een ronde koffie en thee was het woord aan directeur Mieke. Zij stelde dat ‘pedagogisch professional’ (pp-er) of ‘pedagogisch expert’ (pe-er) een veel betere benaming is voor het belangrijke beroep van pm-er. Onze professionals zijn van enorme betekenis voor kinderen, ouders en collega’s. Ze mogen supertrots zijn op zichzelf, hun team en hun vak!

Hierna kregen de mannen van TeamSpeling het podium. Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met creatieve woordspelingen, knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor.akros studiedag

Na de jaarlijkse scholing over de Meldcode en een heerlijke lunch gingen de pm-ers naar de deelsessies op de verschillende locaties. Pm-ers van de babygroepen (0-4 jaar) gingen aan de slag met ‘Loose Parts’. Voor de pm-ers van de peutergroepen (0-4 jaar was er de workshop ‘Atelier in en Koffer’, ‘Muziek met Peuters’ en ‘Bewegen met Peuters’. Pm-ers van de BSO (4-12 jaar) werden door Graaf Tulp uitgedaagd om hem te helpen bij een ingewikkeld probleem.

Het was een zeer geslaagde studiedag vol verassingen, verbinding en inspiratie. Hulde aan collega’s Sumeyra, Karima en Marian voor de geweldige organisatie!