Pedagogisch medewerker

 1. Home
 2. Pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerker in Amsterdam

Wil jij als pedagogisch medewerker in Amsterdam werken? Wij hebben momenteel meerdere kinderopvang vacatures in Amsterdam openstaan. Voor verschillende opvanglocaties zoeken wij gespecialiseerde pedagogisch medewerkers. Als pedagogisch medewerker begeleid je meerdere kinderen op een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang (BSO) of een voorschool of een combinatie hiervan. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende opvangtypes en de bijbehorende functieomschrijving. Voldoe je aan de eisen en lijkt het jou een mooie uitdaging om als pedagogisch medewerker in Amsterdam aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct!

Pedagogisch medewerker kinderdagverblijf

Voor verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam zoeken wij pedagogische medewerkers die gepassioneerd zijn over de leiding en verzorging van baby’s, dreumesen en peuters. Bij Akros werken we met ontwikkelingsgerichte activiteiten voor alle kinderen en daarbij is er veel aandacht voor het individu.

De pedagogisch medewerker die wij zoeken is een echte babyleidster en wil hiervoor de ontwikkelingen op de voet volgen. Daarbij kun jij de dreumesen uitdagen met leuke activiteiten, stel je het kind centraal en ben je natuurlijk pedagogisch sterk. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse ontwikkeling en verzorging van de baby’s. Samen met je collega’s zorg je voor veiligheid en geborgenheid van de groep.

Peuters zullen je uitdagen met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) activiteiten. Er wordt hierbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de grote binnentuinen van de Amsterdamse kinderdagverblijven. De peuters kunnen naar hartenlust spelen en zich constant blijven ontwikkelen. Je zorgt voor een veilige sfeer en je begeleidt en stimuleert kinderen bij hun ontwikkeling. Dit alles doe je in nauwe samenspraak met ouders, collega’s, je leidinggevende en deskundigen. Daarnaast voer je licht huishoudelijke en administratieve taken uit.

Het kind in de spotlight zetten en de behoeftes duidelijk in beeld brengen zijn de belangrijkste eigenschappen van deze functie. Je bent in staat om vanuit jouw kennis en ervaring de ouder te ondersteunen in de opvoeding.

Pedagogisch medewerker buitenschoolse opvang (BSO)

Als pedagogisch medewerker begeleid je groepen kinderen (4-12 jaar) in één van de acht buitenschoolse opvang (BSO) locaties in Amsterdam. Je zorgt voor een leuke en ontspannen sfeer waardoor kinderen met plezier naar de BSO komen. Je houdt de ontwikkelingen van de kinderen goed in de gaten en overlegt hierover met je collega’s, de ouders, de leidinggevende of een deskundige. Als ouders vragen hebben, kunnen ze natuurlijk bij jou terecht. Ook werk je samen met de scholen die verbonden zijn aan de BSO.

Je brengt jouw specifieke expertise en ervaring in om kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Je organiseert buitenschoolse opvang activiteiten op het gebied van sport en bewegen, kunst en natuur. De activiteiten leveren een bijdrage aan hun ontwikkeling en passen goed bij hun leeftijd. Je draagt zorg voor inventaris aan groeps- en gemeenschappelijke ruimten en verricht licht huishoudelijke en administratieve werkzaamheden.

Pedagogisch medewerker voorschool

Ben jij diegene die een bijdrage wil leveren aan de dagelijkse opvang, begeleiding, de brede ontwikkeling en verzorging van onze kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar in onze voorschool? Solliciteer dan direct op de verschillende voorschool vacatures van Akros. Op de voorschool maken kinderen spelenderwijs kennis met het onderwijs. Dit doen we stapsgewijs en ontwikkelingsgericht. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de uitgangspunten van het onderwijsconcept, met als pijlers; zelfstandigheid, samenwerken, vrijheid/verantwoordelijkheid, reflectie en effectiviteit.

Functie-eisen pedagogisch medewerker

 • Een afgeronde (pedagogische) opleiding op MBO of HBO-niveau die kwalificeert voor het werken in de kinderopvang. De opleidingsrichtingen en kwalificatie-eisen zijn te vinden in de CAO Kinderopvang. Of check je diploma via de Kinderopvang werkt diplomacheck;
 • Relevante ervaring in het werken met kinderen in de leeftijd die past bij de betreffende opvangsoort;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal. Minimumeis is het aantoonbaar voldoen aan de Amsterdamse Taalnorm: schrijven niveau B1/F2, spreken en lezen niveau B2/F3;
 • Een proactieve werkhouding;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.

Kwalificaties pedagogisch medewerker (CAO):

Kwalificaties pedagogisch medewerker kinderopvang

Wat bieden we jou?

 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kinderopvang, schaal 6 €2.155 – €2.935;
 • Een ruime regeling voor niet groepsgebonden uren (taakuren);
 • Ruimte om je eigen talenten en kwaliteiten in te zetten;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling d.m.v. scholing en trainingen;
 • Werken bij een ambitieuze organisatie die proactief inspeelt op marktontwikkelingen;
 • Betrokken en fijne collega’s, korte lijnen en een persoonlijke sfeer;
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve regeling ziektekostenverzekering;
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan een fietsplan.

Solliciteren

Zoek jij een baan als pedagogisch medewerker in Amsterdam? Kijk op onze vacaturepagina naar de openstaande vacatures en solliciteer direct. Combineer een interessante, uitdagende baan met de uitdaging van het werken in een grote stad!

Menu