Pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerker in Amsterdam4 pedagogisch medewerker slaan armen om elkaar heen

Elk kind is welkom, uniek en wordt gezien in onze kinderopvang. Dat geldt ook voor onze medewerkers. We werken in diverse teams van enthousiaste, lieve, sportieve, creatieve en avontuurlijke pedagogisch medewerkers. We zijn dan ook trots op medewerkers, die al lang bij ons werken. En dat zijn er best veel! Wil jij ook je talent en expertise inzetten voor onze kinderen? Solliciteer dan voor de functie van pedagogisch medewerker op een van onze kinderdagverblijven, voorscholen, buitenschoolse opvang (BSO) of een combinatie hiervan.

Pedagogisch medewerker kinderdagverblijf

Als pedagogisch medewerker op het kinderdagverblijf ben jij dé partner in opvoeding voor baby’s en dreumesen (0-2 jaar) en peuters (2-4 jaar). Je biedt liefdevolle zorg en aandacht aan de allerkleinsten en helpt ze bij hun ontwikkeling. Als vast gezicht op de groep maak je de groei van de kinderen van heel dichtbij mee. Baby’s en dreumesen ontwikkelen zich razendsnel en jij speelt daarbij een belangrijke rol. Tussen de slaapjes door geef je ze een fles en wat te eten en organiseer je leuke activiteiten, zoals het lezen van een boekje.

Peuters hebben een sterke eigen wil en willen graag van alles zelf doen. Jij geeft ze hierbij het goede voorbeeld. Je kunt eindeloze gesprekken met ze voeren (de welbekende waarom-fase) en lol maken, waardoor je een hechte band met ze opbouwt. Je troost ze bij verdriet, maar zorgt ook weer voor een glimlach op hun gezicht. En je leert ze rekening te houden met leeftijdsgenootjes. Ook is er ruimte voor uitdagende activiteiten die de brede ontwikkeling stimuleren. Zo bereid je ze goed voor op de volgende stap in hun leven: de basisschool.

portretfoto van pedagogisch medewerker Gabrielle
“Iedereen kent elkaar en iedereen is welkom. Ik heb al jaren een fijne samenwerking met mijn collega’s.”

 

Gabrielle (29) – Pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerker voorschool

Als pedagogisch medewerker op de voorschool begeleidt je een groep peuters (2 – 4 jaar), zodat zij straks goed voorbereid en vol vertrouwen naar de basisschool gaan. Je laat kinderen spelenderwijs kennismaken met het onderwijs middels een educatief programma. Een belangrijke aanvulling op de opvoeding thuis. Jij weet dan ook als geen ander hoe je peuters begeleidt in de ontwikkeling en eventuele achterstanden herkent om, samen met de ouders, extra ondersteuning te bieden. Hierbij werk je intensief samen met de basisschool om te zorgen voor een doorlopende leerlijn.

Op de groep is er alle ruimte voor spelen, plus er is genoeg diversiteit in materiaal aanwezig om alle ontwikkelingsgebieden aan bod te laten komen. Spelenderwijs ontdekken de kinderen van alles. Ze bouwen en maken racebanen in de bouwhoek, lezen samen prentenboeken in de leeshoek, verkleden zich in de huishoek, zingen en maken muziek, bewegen binnen en buiten en nog veel meer. Tussendoor wordt er samen geluncht en worden er vrolijke liedjes gezongen.

Pedagogisch medewerker BSO

Als pedagogisch medewerker op de BSO zorg jij voor een leuke middag na schooltijd of uitdagende vakantiedagen voor kinderen (4 – 12 jaar). Elke dag is opnieuw een avontuur. Van knutselen, voetballen, muziek maken, hutten bouwen tot aan huiswerkbegeleiding: met jouw talent voor creatieve, sportieve of technische activiteiten lever jij een bijdrage aan de talentontwikkeling van kinderen. Werken op onze BSO betekent dan ook veel vrijheid en ruimte voor het invullen van de activiteiten die bij jou passen.

Samen met je collega’s houd je de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten. Je ziet waar ze behoefte aan hebben en zorgt ervoor dat ze zich thuis voelen. Bij jou voelen kinderen zich dan ook echt vertrouwd. Als ouders vragen hebben over de ontwikkeling van hun kind, kunnen ze natuurlijk bij jou terecht.

portret foto van pedagogisch medewerker Lydia
“Ik werk al 23 jaar bij Akros. Alle collega’s zijn erg leuk en open en de ouders zijn heel sympathiek. Er heerst gewoon een hele leuke werksfeer!”

 

Lydia (55) – Pedagogisch medewerker

Werken vanuit een gezamenlijke visie

Als vreedzame organisatie werken we zoveel mogelijk op een vreedzame wijze en we leiden onze pedagogisch medewerkers daar ook in op. De pedagogisch medewerkers zoeken aansluiting en verbinding met kinderen, ouders, scholen en in de wijk. Zo versterken we elkaar. Onze aandacht ligt bij de totale ontwikkeling van elk kind. Wij vinden het belangrijk dat we kinderen de ruimte bieden om zelf te ontdekken, zelf te experimenteren, zelf te doen en zelf na te denken. Dat kunnen ze namelijk al, want elk kind is uniek en competent! Meer weten over onze pedagogische visie? Lees het in ons pedagogisch beleid van onze kinderdagverblijven en voorscholen of het pedagogisch beleid van onze BSO’s.

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Gediplomeerd Heb je een afgeronde (pedagogische) opleiding op mbo of hbo-niveau waarmee je in de kinderopvang mag werken? Dan kun je gelijk aan de slag op een van onze locaties!
Stage Studeren en je kennis gelijk in de praktijk toepassen? Dat kan! Als erkende organisatie wordt je bij ons deskundig opgeleid tot volwaardig pedagogisch medewerker. Dit doen we voor de stagiaires van de opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 of 4.
BBL en zij-instroom Altijd al pedagogisch medewerker willen worden, maar mis je nog de juiste kwalificaties? Solliciteer dan voor ons BBL-traject of zij-instroom-traject, dat is werken en leren tegelijk. Als je in het bezit bent van een afgeronde mbo/hbo opleiding in de richting van Maatschappelijk Dienstverlening, Onderwijs of Welzijnswerk kan je zelfs binnen drie maanden aan de slag. Wij betalen jouw bijscholing en je ontvang direct salaris!

Meer informatie? Doe de diplomacheck of bekijk de functie-eisen!

portretfoto van pedagogisch medewerker Sanaz
“Bij Akros krijgt iedereen kansen en juist daarom ben ik hier gaan werken. Ik voel me hier heel erg thuis.”

 

Sanaz (29) – Pedagogisch medewerker

twee pedagogisch medewerkers poseren in een kinderdagverblijf van Akros kinderopvangBen jij onze nieuwe collega?

Past onze pedagogische visie helemaal bij jou? Wil je een leuke baan in de kinderopvang met de uitdaging van het werken in een grote stad? Solliciteer dan direct op één van onze functies. We maken graag kennis met je.

Staat jouw droombaan er nog niet bij? Stuur ons dan een open sollicitatie. Samen kijken we welke leuke functie, doelgroep en locatie aansluit bij jouw wensen!