Nieuws

Bij Akros is je kind vanaf twee jaar welkom op de voorschool. Hier kunnen peuters een aantal dagdelen per week spelen, leren en groeien in een veilige en vertrouwde omgeving. Dit alles onder professionele begeleiding. In kleine groepen ontvangen ze veel individuele aandacht. De voorschool hanteert een vast dagritme en een leerprogramma met leuke, uitdagende activiteiten, waardoor kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Waarom voor de voorschool kiezen?

De voorschool biedt kinderen de kans om leeftijdsgenootjes te ontmoeten en spelenderwijs te leren. Dit bevordert niet alleen hun sociale vaardigheden maar ook hun taalontwikkeling. Door veel te praten en voor te lezen, leert je kind sneller en krijgt het een goede basis voor de basisschool. Bovendien wennen ze alvast aan het groepsleven en het volgen van een vast ritme, wat de overgang naar de basisschool makkelijker maakt.

Wat doen we op de voorschool?

Bij Akros maken we gebruik van een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma. Dit programma sluit aan op het onderwijs van groep 1 en 2 van de basisschool, wat zorgt voor een soepele overgang. De pedagogisch medewerkers stimuleren verschillende ontwikkelingsgebieden zoals sociaal-emotionele ontwikkeling, taal, motoriek en rekenvaardigheid. Ze volgen de voortgang van je kind nauwgezet en bieden extra ondersteuning waar nodig.

Samen spelen en leren

Op de voorschool staat spelend leren centraal, zowel binnen als buiten. Door te spelen kan je kind op zijn of haar eigen tempo ervaringen opdoen en leren. Er zijn verschillende speelhoeken zoals een huishoek, bouwhoek en atelier. Met behulp van thema’s worden deze speelhoeken aangepast aan de interesses van de kinderen, waardoor het leren nog leuker en relevanter wordt.

Wil je zelf ervaren hoe waardevol de voorschool is voor de ontwikkeling van jouw kind? Kom dan eens langs tijdens de Dag van de Voorschool op donderdag 4 juli. Tussen 10.00 en 12.00 uur openen onze voorscholen hun deuren. Er is geen aanmelding nodig, dus kom gerust langs!