Benieuwd naar het aanbod op het gebied van Talentontwikkeling voor kinderen? Hieronder vind je een overzicht.

Talentontwikkeling

Wij bieden kinderen de mogelijkheid hun talenten te ontdekken en zich daarin te ontwikkelen. Dat begint op school met een (klassikale) kennismaking onder schooltijd. Daarna wordt er meer verdieping aangeboden via Naschoolse Activiteiten (8 tot 15 lessen direct na schooltijd) in groepen van 10-20 kinderen. Een laatste stap is verdieping middels doorstroming.

Doorstroming

Kinderen stromen vanuit de NSA door naar een club of vereniging om zich te verdiepen in de activiteit.

Naschoolse Activiteiten (NSA)

Georganiseerde activiteiten na schooltijd in groepsverband. De activiteit bestaat over het algemeen uit 8 tot 15 lessen met als laatste les een presentatie, meedoe les voor ouders of een expositie. De scholen kiezen de activiteiten uit die aansluiten op overige thema’s op school. Vaak regelen de welzijnsinstellingen de randvoorwaarden en voert de school de activiteit uit. Dit kan per school verschillen.

West Beweegt

West Beweegt is een initiatief van de Gemeente waarbij kinderen kennismaken met een sport of dans. Bij interesse schrijven zij zich in bij een Naschoolse Activiteit. Als genoeg kinderen interesse hebben en de school ruimte heeft dan proberen we een sportclub op te starten waar iedereen zich voor mag inschrijven. Wil jij als organisatie of aanbieder meer informatie, dan kan je bij afdeling Sport van stadsdeel West terecht.

Sociale Competenties

Wij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen experimenteren met verschillende vaardigheden om zo hun mogelijkheden en wereldbeeld te verbreden. Een logisch gevolg bij deelname aan NSA is dat kinderen geconfronteerd worden met hun sociale vaardigheden. Met hun mogelijkheden en onmogelijkheden. Ze leren samenwerken of juist zelfstandig werken. Bij elke NSA wordt na de laatste les geëvalueerd met de school (niet met de kinderen) hoe de activiteit op dat gebied is verlopen.

Studieochtenden Sociale Competenties

Als aanbieder/specialist is het niet altijd even gemakkelijk met kinderen te werken. Zij zien de kinderen maar een korte tijd per week en de groep is vaak samengesteld uit meerdere groepen. Daarom organiseren we twee keer per jaar een studieochtend waarbij we aanbieders op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen en met een trainer allerlei casussen en methodieken in de omgang met kinderen bespreken en naspelen.

BSA of OSA

Binnen Schoolse Activiteiten of Onder Schoolse Activiteiten.

TSA

Tussen Schoolse Activiteiten. Dit zijn activiteiten die tijdens de overblijf worden gedaan. Het verschilt per school hoe dat verloopt.