Naschoolse activiteitentwee kinderen tekenen

Akros biedt op negen basisscholen in Amsterdam West een gevarieerd aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA). De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met afdeling Sport van de Gemeente Amsterdam, de leerkrachten van de basisscholen, verenigingen, welzijnswerk en professionele aanbieders van de betreffende activiteit. Elke basisschool heeft een eigen aanbod van activiteiten voor de kinderen.

Wat zijn Naschoolse Activiteiten?

Naschoolse Activiteiten zijn leuke, inspirerende en leerzame activiteiten die kinderen na schooltijd kunnen doen. De activiteiten zijn onderverdeeld in thema’s, zoals sport en gezondheid, kunst en cultuur, natuur en techniek, media en communicatie en maatschappij en beroep. Activiteiten zijn bijvoorbeeld sporten, schaken, knutselen, timmeren, koken, tekenen, schilderen, toneel, dans, kindercircus, proefjes doen, webdesign en nog veel meer. Het aanbod is per school en per jaar verschillend.

Waarom Naschoolse Activiteiten?

Elk kind heeft talent, maar niet alle kinderen zijn zich daarvan bewust. Naschoolse activiteiten bieden kinderen de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ze worden zich ervan bewust dat iedereen een eigen talent heeft en dat elk talent even belangrijk is. Dat vergroot hun zelfvertrouwen. Ook doen zij nieuwe kennis op en ontwikkelen hun creatieve, sportieve en sociale vaardigheden. Zo bereiden zij zich spelenderwijs voor op hun latere studie, beroepskeuze, vrijetijdsbesteding en zelfstandige deelname aan de maatschappij.

Voor wie?

De Naschoolse Activiteiten zijn bedoeld voor alle kinderen van de deelnemende basisscholen:

Admiraal de Ruyterschool
Al Maes
Bos en Lommerschool
Corantijn
De Vindplaats
Visserschool
Joop Westerweel
Onze Amsterdamse School
Multatuli
De Spaarndammerhout

kind zaagt plankjeKosten

Naschoolse Activiteiten worden verzorgd door individuele vakdocenten. De Naschoolse Activiteiten worden gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam. Voor deelname aan de activiteiten betaal je een ouderbijdrage naar inkomen.

Inschrijven

Je kunt je kind inschrijven voor een activiteit naar keuze. Alle deelnemende scholen verspreiden digitaal en vaak ook op papier een activiteitenfolder met informatie over hoe je online kunt inschrijven. Een papieren inschrijfformulier kun je op school opvragen. Nieuwsgierig naar het aanbod? Ga naar de Activiteitenplanner. Je kunt selecteren per school, groep, dag of talentengroep. Je maakt een keuze en daarna volgt informatie over de activiteit, kosten en inschrijving. Inschrijven kan wanneer er een potloodje achter de activiteit staat.

Per Naschoolse Activiteit kunnen doorgaans 10 tot 15 kinderen meedoen. De kinderen krijgen 1 tot 1,5 uur les, gedurende 8 tot 10 weken. Je kunt uw kind voor zoveel activiteiten inschrijven als je wil.