Een voorschool om je thuis te voelen

In 2021 nog één of twee plaatsen beschikbaar voor peuters tussen de 2 jaar en 8 maanden en 3 jaar en 4 maanden. Schrijf je nu direct hier in

Rondleidingen

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten u de binnen- en buitenruimtes zien, u maakt kennis met onze medewerkers en we vertellen u over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kunt u zich ook direct inschrijven.

Afspraak maken? Neem contact op met de locatie.

Voorschool Het Winterkoninkje

Hasebroekstraat 113
1053 CS Amsterdam
Telefoon: 06 29 39 52 30
Email: vshetwinterkoninkje@akros-amsterdam.nl
LRK: 364446985

Groepen en openingstijden 2021
Groep(en):       één groep
Open:               5 ochtenden van 5.20 uur
Dagen:             maandag t/m vrijdag
Tijden:              08.30 uur tot 13.50 uur

Ontdek voorschool Het Winterkoninkje in Amsterdam
In februari 2021 opende AKROS Voorschool Het Winterkoninkje haar deuren voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De voorschool werkt nauw samen met 2e Montessorischool Het Winterkoninkje in Amsterdam oud-West, onderdeel van stichting Amsterdam West Binnen de Ring (AWBR). 2e Montessorischool Het Winterkoninkje is de oudste openbare Montessorischool van Nederland. De missie is: zelf doen, zelf leren met zorg en respect voor de ander. De school streeft er naar een afspiegeling te zijn van de buurt waarin zij staat. Toch is de school niet uitsluitend te omschrijven als buurtschool, omdat ouders bewust kiezen voor Montessorionderwijs.

Educatieve methode
De voorschool en basisschool Het Winterkoninkje werken met een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar, in één team en volgens dezelfde werkwijze. Hierbij wordt de basis werkwijze volgens de Montessorimethode gecombineerd met het educatieve programma Kaleidoscoop. Reden voor het combineren van beide methodes zijn:

  1. De methode Kaleidoscoop sluit goed aan op de Montessorifilosofie en –methode.
  2. Voor de Wet Kinderopvang en de aanvullende kwaliteitseisen is het een eis dat er met een erkend VVE programma wordt gewerkt. De Montessorimethode is nog geen erkende VVE methode (aanvraag hiervoor is op landelijk niveau wel ingediend).
  3. De methode Kaleidoscoop in combinatie met de kennis en kunde van onze medewerkers zorgt voor kwalitatief hoogstaande en betrouwbare opvang.

Locatie
De school bestaat sinds 1925 en is gevestigd in een gebouw aan de Hasebroekstraat met een dependance in de Jan Pieter Heijestraat 45. Het hoofdgebouw beschikt over ruime, lichte lokalen. In de dependance zijn de lokalen iets kleiner maar tevens ook de groepen. Beide gebouwen hebben een ruime beschutte speelplaats waar de kinderen zich volop kunnen uitleven.

Menu