Gecertificeerde docenten NT2 (voor ZZP-ers)

Bij Akros geloven we in de kracht van taal als sleutel tot zelfredzaamheid en participatie. Als gecertificeerd Docent NT2 (ZZP) sta jij voor een prachtige taak: mensen op weg helpen naar een volwaardige plek in de samenleving. Word onderdeel van ons team en maak het verschil!

Wat ga je doen?

In deze betekenisvolle rol als gecertificeerd Docent NT2 ga jij verder dan lesgeven. Je creëert een stimulerende omgeving voor kleine groepen, waarin taal- en digitale vaardigheden worden ontwikkeld. Je differentieert je aanpak naar de verschillende taalniveaus in de groep en inspireert tot zelfredzaamheid en participatie buiten het klaslokaal. Of het nu gaat om een reis met het openbaar vervoer, boodschappen doen of een bezoek aan een bibliotheek, jij bent de mentor die de weg wijst. Je begeleidt cursisten bij het opbouwen van hun (digitaal) portfolio en bereid ze voor op het eindgesprek bij de gemeente. Als zelfstandige professional werk je samen met collega-docenten en draag je actief bij aan de ontwikkeling van de Z-route.

Wie ben jij?

Naast dat jij een betrokken en enthousiaste gecertificeerd Docent NT2 bent, heb je ervaring met alfabetisering. Verder:

  • Je hebt affiniteit met de doelgroep Z-route.
  • Je bent op korte termijn beschikbaar voor minimaal twee dagdelen per week.

Wat bieden wij?

  • Uurtarief tussen € 50 – € 55 euro, inclusief voorbereidingstijd.
  • Bespreekbare omvang/aantal uren.
  • Flexibele lestijden, zowel overdag als ’s avonds.
  • Leslocaties in Amsterdam en Haarlem.
  • Langdurige functie (1 – 3 jaar)

Wie zijn wij?

Wij zijn Akros Taal & Participatie, toegewijd aan het verzorgen van taal- en alfabetiseringscursussen in het kader van inburgering en in opdracht van de gemeente Amsterdam. Onze focus ligt op het aanbieden van cursussen tot niveau B1, met een specialisatie in alfabetisering en onderwijs voor lager opgeleide en/of langzaam, moeilijk lerende cursisten. Daarbij werken we volgens de Z-route, waarbij ‘Z’ staat voor zelfredzaamheid. Deelnemers aan deze route, vaak statushouders en gezinsmigranten met beperkte onderwijservaring, doorlopen een traject van 800 uur taalles. Zo helpen wij mensen op weg naar een volwaardige plek in de samenleving.

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct en maak impact als Docent NT2! Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Jacqueline Weijer, teamleider Taal & Participatie via j.weijer@akros-amsterdam.nl of 06 – 13 91 15 73.