Een plek om je thuis te voelen

Rondleidingen

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten u de binnen- en buitenruimtes zien, u maakt kennis met onze medewerkers en we vertellen u over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kunt u zich ook direct inschrijven.

Afspraak maken? Neem contact op met de locatie.

Buitenschool School of Understanding
Orteliusstraat 28
1057 BB Amsterdam
LRK:            252645042
Email:          bso.sou@akros-amsterdam.nl
Telefoon:
Groep 1:         06 – 31 21 27 66
Groep 2 & 4:  06 – 25 47 16 01

LRK: 252 64 50 42

Buitenschool School of Understanding

De Buitenschool is onderdeel van de School of Understanding met dezelfde inhoudelijke en pedagogische visie. Op de buitenschool worden aanvullende activiteiten op de school aangeboden. De naam ‘opvang’ past strikt genomen niet bij de Buitenschool, omdat onderwijs en opvang geïntegreerd plaatsvinden. De Buitenschool bestaat uit de ‘Buitenschool tussen’ en de ‘Buitenschool middag’.

Buitenschool tussen

De school heeft een pauze van 45 minuten. Die pauze wordt deels begeleid door de leerkracht en deels door TSO-medewerkers (Tussen Schoolse Opvang). Tijdens de pauze eten de kinderen hun lunch. U kunt een warme, gezonde lunch bestellen voor uw kind maar het is ook mogelijk om zelf een lunchtrommeltje met een boterham mee te geven. Na of voor de lunch is gaan de kinderen met elkaar (zoveel mogelijk buiten) spelen onder toezicht van de TSO-medewerkers. We maken hierbij gebruik van het binnenplein en de oudere kinderen kunnen ook gebruik maken van het Rembrandtpark waarvoor duidelijke regels zijn opgesteld. Uiteraard is er altijd voldoende toezicht van de TSO medewerkers.

Buitenschool middag

In de buitenschool middag worden de kinderen ontvangen in een ‘stamgroep’. Daar starten we gezamenlijk en eten en drinken we wat. Vanuit deze stamgroep gaan de kinderen naar hun activiteitgroep. Ouders kiezen vooraf per Buitenschooldag een activiteitgroep. Het kind gaat dan een periode van ongeveer 3 maanden op die dag naar die activiteitgroep. Vooraf aan de volgende periode kiezen de ouders een nieuwe ‘route’.

Activiteitengroepen
De activiteitengroepen kunnen bijvoorbeeld zijn:

Chill
In de groep Chill leer uw kind tot rust te komen na een dag van inspanning. Synoniemen van Chill in deze betekenis zijn relax, ontspannen, afkoelen.

Sport & spel
In de groep Sport & Spel gaat uw kind lekker naar buiten. Elke buitenschooldag staat er (gedurende een periode) een sport of spelactiviteit centraal.

Creatief
In de Activiteitengroep Creatief gaat je kind zijn of haar creativiteit ontwikkelen door met diverse materialen en werkwijzen iets te maken. Het ontwikkelen van persoonlijke creativiteit staat centraal.

Natuur
In de activiteitengroep Natuur gaat je kind lekker naar buiten. Je kind leert over de seizoenen en de planten en dieren van de omgeving. De activiteitengroep maakt kinderen bewust van hun impact op de natuur. Respect voor planten en dieren staat voorop.

Techniek
Bij techniek kun je lekker spelenderwijs bouwen en ontdekken. Je kind leert hoe dingen in elkaar zitten en speelt met diverse materialen en gereedschappen zoals zand, water, tandwielen, lego/duplo en chemiedoos.

Lees meer over de Activiteitengroepen op de website van School of Understanding.

Aanmelden Buitenschool

De Buitenschool is alleen toegankelijk voor kinderen van de School of Understanding. U kunt uw kind direct aanmelden.

Oudercommissie

Wij zoeken leden voor de Oudercommissie van de Buitenschool. Kijk hier voor informatie en aanmelden.

Menu