Voorschool Annie

  1. Home
  2. Voorschool Annie

Voorschool Annie in Amsterdam-West

In augustus 2020 opende Akros Voorschool Annie haar deuren voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De voorschool werkt samen met de Annie M. G. Schmidtschool in Amsterdam oud-West en maakt deel uit van stichting Amsterdam West Binnen de Ring (AWBR).

De Annie M.G. Schmidtschool is een openbare Vreedzame basisschool. De school is zoals de buurt: een boeiende mengeling van verschillende culturen. Alle nationaliteiten en levensbeschouwingen zijn welkom.

Voorschool Annie werkt samen met de Annie M.G. Schmidtschool in een Brede School verband waarbij onderwijs en opvang nauw met elkaar samenwerken.  Zo vormt Annie M.G. Schmidtschool zich als een echte buurtschool, waar kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige deelnemers van de maatschappij en waar zij uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen.

Educatieve methode

Voorschool Annie werkt met het Voor- en Vroegschool (VVE) programma Kaleidoscoop.

Locatie

De Annie M.G. Schmidt school is gevestigd in een karaktervol, statig gebouw op een besloten binnenterrein met veel groen. Daarbinnen heeft de Voorschool een eigen licht en ruim lokaal aan de zuidzijde van het gebouw. Er is een eigen ingang. Bij het brengen van de kinderen kunnen ouders gebruik maken van de hoofdingang en de kleuteringang. Het ophalen van de kinderen aan het gebeurt alleen bij de kleuteringang waar de pm-ers de kinderen naar buiten brengen.

Brede school de Annie M.G. Smidt school

In 1992 heeft de kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt haar naam aan de school gegeven met als voorwaarde dat er binnen de school veel aandacht wordt besteed aan kunst & cultuur.

Groepen en openingstijden

Groep(en):       één groep
Open:               5 ochtenden van 5.20 uur
Dagen:             maandag t/m vrijdag
Tijden:              08.30 uur tot 13.50 uur

Afspraak maken voor een rondleiding?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie. We laten je de binnen- en buitenruimtes zien, je maakt kennis met onze enthousiaste medewerkers en we vertellen je over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en kan je ook direct inschrijven.

Voorschool Annie

Pieter Langendijkstraat 44
1054 ZB Amsterdam
Telefoon: 06 – 25 57 75 81
Email: vsannie@akros-amsterdam.nl
LRK: 117968766

Menu